We bieden u twee dvd's aan; een algemene video met uitleg over de werking van de schildklier en de diverse schildklieraandoeningen: Wat een klier!
De tweede dvd is specifiek gericht op de behandeling van Graves patiënten en Graves Orbitopathie: Ruimte voor Ogen.

     

Wat een klier!

Voor elke schildklierpatiënt (en haar/zijn omgeving) is deze dvd een bron van herkenning. In drie portretten vertellen schildklierpatiënten over hun persoonlijke ervaring met hun ziekte, de invloed ervan op hun leven, werk, sociale relaties en toekomstperspectief.

De voorlichtingsfilm 'Wat een klier!' ontroert, doet lachen en geeft inzicht in de werking van de schildklier, de hypothalamus en de hypofyse: de drie-eenheid van de lichaamsenergie. De organen worden in animaties vergeleken met een thermostaat, een hormoonfabriek en CV-systeem. Samen leveren zij 24-uursservice, als het goed is ...

 

Een arts (endocrinoloog, prof.dr. J.W.A. Smit) geeft uitleg over de gevolgen van een afwijkende schildklier en er wordt informatie gegeven over schildklier en medicatie.
Kijk op ons YouTube kanaal voor een uitgebreid voorproefje.

Kosten dvd €10,50, niet-donateurs €15,50.
Bestellen kan bij Schildklier Organisatie Nederlandinfo@schildklier.nl of bel 085 - 489 12 36, ma t/m vr 8.30 - 12.30 uur.