Ziekenhuis Isala Zwolle

Op 19 april organiseert SON in samenwerking met Isala Oncologisch centrum in Isala Zwolle een informatieavond over schildklierkanker. 

Tijdens deze avond komen drie artsen aan het woord:

  • Dr. G.S. Mijnhout vertelt u over de schildklierknobbel. Dit is een knobbelige vergroting van de…

> Lees meer

Schild Magazine maart 2017

Schild is het Magazine van Schildklier Organisatie Nederland - gratis voor donateurs - dat eens per kwartaal verschijnt. 

In deze eerste uitgave van 2017 van Schild staat onder meer informatie over:

 

  • Vechten, rouwen en accepteren
    Medisch psychologe Linsey Verhoeven…

> Lees meer

TEVA levothyroxine tablet

Deze week meldde het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen dat levothyroxine TEVA 25 mcg en 75 mcg tijdelijk niet beschikbaar zijn. De verwachting is dat het middel in beide doseringen weer  beschikbaar is vanaf 2 maart 2017.  

Volgens Farmanco zijn de TEVA tabletten…

> Lees meer

Proefschrift Korevaar

Niet alleen een tekort aan schildklierhormoon kan leiden tot verminderde ontwikkeling van de hersenen van een ongeboren kind of zwangerschapscomplicaties als vroeggeboorte en zwangerschapsvergiftiging (pre-eclampsie), ook een teveel aan schildklierhormoon kan mogelijk schadelijk zijn. Dit…

> Lees meer

21 februari 2017, bericht van het Steunpunt

Op 21 februari is door de apothekersorganisatie KNMP, de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en de seniorenorganisatie KBO-PCOB een petitie aan de Tweede Kamer aangeboden. Ook een aantal patiëntenverenigingen hebben de petitie ondertekend;…

> Lees meer