De Week van de Schildklier 2017 vindt plaats van 15 t/m 21 mei.

In deze Week, die elk jaar wordt georganiseerd, wordt er landelijk aandacht gevraagd voor de verschillende aspecten van het dagelijks leven van veel schildklierpatiënten en hun familie. SON organiseert dan extra activiteiten voor mensen met een schildklieraandoening, hun naasten en andere belangstellenden.

Dit jaar is het thema:

‘Je bent meer dan je schildklieraandoening’.

Huisartsbeursprijs 2016

Met het thema “Kinderen en jongeren met een verworven schildklieraandoening” bereikte SON een speciaal en jong(er) publiek. Naast enkele honderden bezoekers op de 18 stands in het hele land trokken ook de informatiebijeenkomsten belangstelling. Het thema werd ingeluid door Dr. Paul van Trotsenburg (kinderarts-endocrinoloog AMC) op de startbijeenkomst en uitgeluid door de SjONg-borrel voor jongeren van 18-35 jaar te Utrecht op 28 mei.

Van 23 tot en met 28 mei 2016 is het de Week van de Schildklier. Dit jaar is het thema 'Kinderen en jongeren met Verworven Schildklierproblemen'.

De Schildklier Organisatie Nederland (SON) geeft in deze week voorlichting aan schildklierpatiënten, naasten van schildklierpatiënten en andere belangstellenden.

Schildklieraandoeningen bij kinderen

Er zijn aangeboren en niet-aangeboren schildklierafwijkingen. Deze laatste, ook wel een verworven schildklieraandoening genoemd, ontwikkelen zich op latere leeftijd.

Op 19 mei 2016 wordt in het Emma Kinderziekenhuis, Amsterdam de startbijeenkomst van de Week van de Schildklier 2016 georganiseerd.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor ouders, kinderen, jongeren en vakgenoten die geïnteresseerd zijn in de laatste ontwikkelingen op het gebied van kinderen en jongeren met een (verworven) schildklieraandoening.

Time flies when you're having fun.

Dat is maar weer eens gebleken. De Week van de Schildklier is om gevlogen! Wat is er door de 130 vrijwilligers van SON een hoop besproken. Er zijn vele vragen beantwoord en is er een luisterend oor geboden. "Toch is de aandacht voor schildklieraandoeningen nooit genoeg," sprak een vrijwilliger wijs. "Als ik hoor hoeveel onwetendheid er nog is, dan kunnen we elke week wel een week van de schildklier houden."