eerst slikken dan snurken

Waar voel jij je ’t prettigst bij? Wat past het beste in jouw leven? En op welke manier vergeet jij je schildklierhormoon niet?

Het standaard advies voor het gebruik van levothyroxine is ’s ochtends in een half uur voor het ontbijt op een lege maag. Dit lijkt niet voor iedereen het meest ideale advies. Is het mogelijk om op een ander moment levothyroxine in te nemen, en wat zijn de gevolgen hiervan?

Zorg.nu besteedde in haar uitzending volop aandacht aan de gevolgen van het wisselen van geneesmiddelen. 

Preferentiebeleid

In Nederland hebben we sinds medio 2005 het preferentiebeleid. Dit houdt in dat de zorgverzekeraar een voorkeur uitspreekt voor het goedkoopste geneesmiddel in zijn soort. Maar generieke geneesmiddelen zijn niet altijd hetzelfde als de oorspronkelijke geneesmiddelen. In opdracht van Zorg.nu is onderzoek gedaan naar de ervaringen van  patiënten met het wisselen van geneesmiddelen. 

Informatie over beschikbare Thyrax Duotab en vervangende medicatie. 

In onze vorige bulletins stond al dat patiënten de meest actuele informatie over de gevolgen van het leveringstekort en een vraag- en antwoordenlijst kunt vinden op de websites van Farmanco.KNMP en CBG-MEB.Enkele nieuw binnengekomen vragen zijn te vinden op onze website www.schildklier.nl. Ook is er informatie opwww.apotheek.nl.

Vragen en antwoorden over de gevolgen van het Thyrax tekort

De meeste vragen en antwoorden over de gevolgen van het Thyrax tekort zijn te vinden op de website van CBG-MEB. Ook vind je informatie op www.apotheek.nl en www.knmp.nl .

Overgebleven vragen hebben wij geïnventariseerd en voorgelegd aan de deskundigen. In de bijlage vind je de vragen inclusief de beantwoording.

SON heeft dagelijks overleg met betrokken partijen over het tekort aan Thyrax. Denk hierbij aan

Op basis van dat overleg is deze update tot stand gekomen.