Van 23 t/m 28 mei 2016 is het de Week van de Schildklier met als thema 'Kinderen en jongeren met Verworven Schildklierproblemen'. 

De Schildklier Organisatie Nederland (SON) geeft de hele week overal in het land voorlichting aan schildklierpatiënten, naasten van schildklierpatiënten en andere belangstellenden. Het thema 'Kinderen en jongeren met Verworven Schildklierproblemen' sluit aan op het internationale thema. Bovendien is het een wens van onze Werkgroep Kind om meer aandacht te besteden aan verworven schildklieraandoeningen bij kinderen en jongeren.

Schildklieraandoeningen bij kinderen

Er zijn aangeboren en niet-aangeboren schildklierafwijkingen. Deze laatste, ook wel een verworven schildklieraandoening genoemd, ontwikkelen zich op latere leeftijd.

Voordat een schildklieraandoening ontdekt wordt, heb je meestal al te maken met allerlei klachten. Zo kun je je heel moe voelen, kun je je niet concentreren, heb je het vaak koud, kom je aan of val je juist af. Ouders met kinderen met een schildklieraandoening zitten vaak met vragen en onzekerheden. Zal deze chronische ziekte invloed hebben op school, studie en relatie? 

Cyberpoli

Voor het delen van ervaringen, het stellen van vragen of gewoon het vertellen van jouw verhaal is vorig jaar tijdens de Week van de Schildklier 2015 de Cyberpoli gelanceerd. Dit is een online en interactieve ontmoetingsplaats voor kinderen en jongeren met een chronische ziekte. Heb je vragen of wil je nú iets weten over jouw ziekte en je kan niet direct terecht bij een arts of specialist? Bezoek dan de Cyberpoli.

Agenda

Wil je meer weten of een keer een informatieve bijeenkomst bijwonen? In de Week van de Schildklier worden er overal in het land bijeenkomsten georganiseerd. Bekijk voor de bijeenkomsten en onderwerpen in jouw regio de agenda op www.schildklier.nl. Wij hopen je tijdens een van onze bijeenkomsten te mogen verwelkomen!

Meer informatie

Op diverse plaatsen in het land staan infostands of worden bijeenkomsten georganiseerd. Kijk in onze agenda wat er in uw buurt plaatsvindt!