Oproep NIVEL onderzoek Thyrax tekort - keywords

Het NIVEL zoekt deelnemers voor onderzoek naar de gevolgen van het Thyrax-tekort voor patiënten.

Aanleiding

Begin 2016 ontstonden tekorten van het schildklierhormoon Thyrax® Duotab door verplaatsing van de productie van Nederland naar Duitsland. Dit zorgt voor onrust onder patiënten omdat zij, binnen afzienbare tijd, moeten overstappen naar een schildklierhormoon van een andere fabrikant. Dit kan gevolgen hebben voor hun gezondheid. Het NIVEL gaat deze gevolgen onderzoeken en zoekt daarom deelnemers voor het onderzoek.

Doe mee!

Gebruikt u momenteel Thyrax® Duotab en moet u binnenkort overstappen naar een ander middel, of bent u onlangs overgestapt? Dan vraagt NIVEL u om deel te nemen aan het onderzoek. Voor dit onderzoek zal NIVEL u vragen om drie keer een vragenlijst in te vullen en wel via de volgende link: www.nivel.nl/thyrax. De vraag die centraal staat in het NIVEL onderzoek is of de overstap naar een vervangend schildklierhormoon de kwaliteit van leven van schildklierpatiënten beïnvloedt. 

Samenwerking SON

 Het NIVEL werkt voor dit onderzoek samen met andere partijen waaronder depatiëntenorganisatie Schildklier Organisatie Nederland (SON), de Nederlandse Vereniging voor Endocrinologie (NVE) en Bijwerkingencentrum Lareb.

Meer informatie