Op 9 augustus ontving SON een brief van fabrikant Aspen met de mededeling dat Thyrax Duotab naar verwachting in het tweede kwartaal 2017 pas weer beschikbaar zal zijn. SON vindt dit bericht zeer teleurstellend voor patiënten, omdat eerdere verwachtingen uitgingen van het laatste kwartaal 2016.

Overbruggen productiestop lastig

Veel patiënten zijn volgens SON al geswitcht naar een ander merk. Maar, er zijn ook patiënten die nog beschikken over Thyrax Duotab voor de rest van 2016. Zij hoopten daarmee de productiestop te kunnen overbruggen. Door de verlenging van de productiestop lijkt het er nu op dat dit niet gaat lukken.

Voorraad Thyrax

SON ontvangt overigens ook berichten dat verschillende apotheken en groothandels nog voldoende voorraad Thyrax Duotab van 100 mcg en 150 mcg zouden hebben. Kortom, een onzekerheid die helaas voorlopig blijft voortduren.

Steunpunt SON

Schildklierpatiënten die moeten overstappen van Thyrax op een alternatief middel en vragen of zorgen hebben over deze overstap, kunnen terecht bij hun behandelend arts, apotheker en bij het Steunpunt Thyrax-tekort van SON. Het steunpunt is elk dag telefonisch bereikbaar en kan hen helpen met informatie en aandacht voor de persoonlijke situatie.

Onderzoek switchen Thyrax

Om de gevolgen van de switch in kaart te brengen, vraagt SON patiënten die onlangs zijn geswitcht of nog gaan switchen dringend om deel te nemen aan de enquête van het NIVEL. Deelname kan via www.nivel.nl/thyrax.

Meer informatie

·