Veel mensen zijn in 2016 al overgestapt van Thyrax op een alternatief middel. Maar er is nog steeds een grote groep die nog over moet stappen. Ook die mensen wil SON helpen.

Omdat het een kleinere groep betreft, hebben wij met ingang van 1 januari 2017 de openingstijden van het Steunpunt Thyrax-tekort aangepast. 

Openingstijden

Het gratis nummer 0800-7055 is nu bereikbaar op:

  • Maandag van 13.00 – 15.30 uur
  • Dinsdag van 17.00 – 19.00 uur
  • Woensdag van 9.00 – 12.00 uur
  • Vrijdag van 11.00 – 13.00 uur 

Het steunpunt is ook bereikbaar op steunpunt@schildklier.nl

Ondersteuning bij overstap

Het Steunpunt Thyrax-tekort is opgericht om schildklierpatiënten die moeten overstappen van Thyrax op een alternatief middel te ondersteunen. Patiënten zitten vaak met vragen of zorgen rondom deze overstap. Het steunpunt kan hen helpen met informatie en aandacht voor de persoonlijke situatie.

Deskundigheid

Aan de telefoon en achter de e-mail     zitten speciaal opgeleide vrijwilligers van SON. Zij beantwoorden zoveel mogelijk vragen en beschikken over veel kennis rondom de schildklier en de medicatiewissel. Ook helpen zij met tips voor het gesprek bij arts en apotheek. De vrijwilligers geven geen persoonsgerichte medische adviezen maar kunnen algemene medische vragen zo nodig voorleggen aan medisch of farmaceutisch deskundigen.