Schild is het Magazine van Schildklier Organisatie Nederland, dat een keer per kwartaal verschijnt. 

In de december uitgave 2016 van Schild staat onder meer informatie over:

  • Hashimoto bij kinderen: Moeder Hilde maakte zich zorgen om haar dochter van vijf: "Ze at steeds minder. Ze sliep veel." Een oplettende huisarts signaleerde het probleem: een traagwerkende schildklier. Haar verhaal lees je in deze editie van Schild.
  • De kunst van het doseren: Levothyroxinepreparaten moeten voldoen aan strenge eisen om te worden toegelaten op de markt. Ze worden daarom bereid in een strikt gecontroleerde omgeving. Toch kun je niet zomaar van het ene naar het andere middel overstappen. Hoe dat precies zit lees je in 'De kunst van het doseren'. 
  • Restklachten: Meer dan voorheen worden restklachten (h)erkend waarvoor geen goede oplossing kan worden geboden. Een verklaring voor de ‘goede’ laboratorium uitslagen terwijl klachten blijven bestaan is dat niet altijd alle organen op dezelfde en voldoende wijze schildklierhormoon uit het bloed kunnen onttrekken. Meer daarover lees je in dit artikel. 
  • De ziekte van Graves: De oogziekte van Graves is een zeer nare ziekte met grote impact. Onderzoekers brachten in kaart welke factoren een rol spelen bij het ontstaan van deze ziekte. Dit onderzoek wordt uitgebreid toegelicht in deze editie van Schild.
  • Dubbelzien bij oogziekte: Het behandeltraject van dubbelzien bij de oogziekte van Graves duurt lang. Terwijl je als patiënt veel last ervaart van de ziekte. Een recent proefschrift liet zien dat dat traject stukken korter kan.

Donateurs

Donateurs van Son ontvangen 4x per jaar het Magazine Schild. Het magazine verschijnt in maart, juni, september en december. Als je donateur wordt in de loop van het jaar, ontvang je de magazines die dat jaar al zijn verschenen. In 2017 bedraagt de donatie €34,00. Bij automatische incasso betaal je slechts €30,75.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan info@schildklier.nl of te bellen naar 085 - 489 12 36 (ma t/m vr 8.30 - 12.30 uur).

Proefexemplaar Schild aanvragen

Bent u geinteresseerd? Stuur een e-mail aan info@schildklier.nl met uw verzoek en postadres en wij sturen u zo snel mogelijk het meest recente exemplaar toe. Telefonisch bestellen kan ook. Bel naar 085 - 489 12 36, van ma t/m vr 8.30 - 12.30 uur.

Nabestellen 

U kunt ook een 'Schild' nabestellen via bovenstaande contactgegevens. Geef aan welke publicatie u wilt hebben. De kosten zijn €4,95.