Schild Magazine maart 2017

Schild is het Magazine van Schildklier Organisatie Nederland - gratis voor donateurs - dat eens per kwartaal verschijnt. 

In deze eerste uitgave van 2017 van Schild staat onder meer informatie over:

 

 • Vechten, rouwen en accepteren (Lees de samenvatting)
  Medisch psychologe Linsey Verhoeven vertelt in een uitgebreid artikel over het omgaan met restklachten als vermoeidheid en psychische klachten bij een chronische ziekte. 
 • 'Ik was depressief van vermoeidheid'
  Het verhaal van jonge moeder en docente Beeldende Vorming Jaqueline Aggenbach en hoe de schildklier invloed had en heeft, op haar leven en werkcarriëre.
 • Patiënt empowerment
  SON startte in 2016 een project dat zich richt op het versterken van de patiënt via het gebruik van moderne communicatietechnieken. In dit artikel lees je meer over dit nieuwe project en de stand van zaken.
 • Opvliegers, kilo's en dikke tranen
  Schildklierpatiënten in de overgang  zeggen vaak dat zij het extra zwaar hebben. Wat bedoelen ze dan? En klopt het ook? Aukje en Sabine vertellen hun verhaal.
 • Elk nadeel heeft zijn voordeel?
  Het laatste nieuws en achtergronden rond het Thyrax-tekort en overstappen.
 • En uiteraard de vaste rubrieken, columns van prof.dr. Thera Links en Anke van Haften, tips en de KIDZ pagina.

Donateurs

Donateurs van SON ontvangen 4x per jaar het magazine Schild. Het magazine verschijnt in maart, juni, september en december. Als je donateur wordt in de loop van het jaar, ontvang je de laatste twee magazines die zijn verschenen. Voor 2018 vragen wij een bijdrage van € 34,50, bij automatische incasso € 31,25.

Aanmelden kan als volgt:

Proefexemplaar Schild aanvragen

Bent u geinteresseerd? Stuur een e-mail aan info@schildklier.nl met uw verzoek en postadres en wij sturen u zo snel mogelijk het meest recente exemplaar toe. Telefonisch bestellen kan ook. Bel naar 085 - 489 12 36, van ma t/m vr 8.30 - 12.30 uur.

Nabestellen 

U kunt ook een 'Schild' nabestellen via bovenstaande contactgegevens. Geef aan welke publicatie u wilt hebben. De kosten zijn €4,95.