Medisch psychologe Linsey Verhoeven legt in het magazine Schild van maart 2017 uit dat restklachten écht zijn en dus niet tussen de oren zitten. Ook al ben je qua medicatie goed ingesteld, dan nog kun je last hebben van restklachten. 

Veel schildklierpatiënten kampen met restklachten zoals bijvoorbeeld vermoeidheid, concentratieproblemen en/of angstklachten. Ook nadat ze goed zijn ingesteld houden veel mensen last van deze klachten. Dit roept regelmatig vragen op: slik ik wel de juiste hoeveelheid medicatie, of zijn mijn klachten misschien psychisch? 

Omgaan met restklachten

Hoe je omgaat met restklachten bepaal je zelf. Het is niet altijd makkelijk je aan je ziekte aan te passen, maar er zijn gelukkig genoeg mogelijkheden. Bijvoorbeeld om je energieverdeling te verbeteren door een balans te vinden tussen in- en ontspannende activiteiten en onnodige activiteiten te schrappen. Dit kun je onder andere doen door jezelf de volgende vraag te stellen: ‘MOET ik dit nu doen, moet IK dit nu doen, moet ik dit NU doen?’ Ook voor omgaan met cognitieve problemen en stemmingsproblematiek geeft Linsey tips in het artikel 'Vechten, rouwen en accepteren'. 

Donateurs

Donateurs van SON ontvangen 4x per jaar het Magazine Schild. Het magazine verschijnt in maart, juni, september en december. Als je donateur wordt, ontvang je de laatste twee magazines die dat jaar zijn verschenen. In 2017 bedraagt de donatie €34,00. Bij automatische incasso betaal je slechts €30,75.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan info@schildklier.nl of te bellen naar 085 - 489 12 36 (ma t/m vr 8.30 - 12.30 uur).

Proefexemplaar Schild aanvragen

Bent u geïnteresseerd? Stuur een e-mail aan info@schildklier.nl met uw verzoek en postadres en wij sturen u zo snel mogelijk het meest recente exemplaar toe. Telefonisch bestellen kan ook. Bel naar 085 - 489 12 36, van ma t/m vr 8.30 - 12.30 uur.

Nabestellen 

U kunt ook een 'Schild' nabestellen via bovenstaande contactgegevens. Geef aan welke publicatie u wilt hebben. De kosten zijn €4,95.