In de nieuwe Schild van september kunt u onder meer het volgende lezen:

 • Al op leeftijd én een schildklieraandoening?
  Tony Lamme (81) vertelt hoe dat is. En hoe zij haar hele leven heeft moeten knokken voor begrip. ‘Het is altijd: ja u bent oud. Daar baal ik van.’

 • 65-plussers met een licht verminderde schildklierwerking wel of niet behandelen?
  De TRUST-studie geeft antwoord. ‘Wij pleiten voor een aanpassing in de richtlijn op dit punt’, aldus Du Puy, een van de onderzoekers.

 • Afvallen met een traag werkende schildklier is vaak een hele kunst.
  Gissella Arends bewijst dat het toch kan. Zonder specifiek dieet verliest ze maar liefst 58 kilo. ‘Het gaat tergend langzaam, maar ik heb de tijd.’

 • Combinatietherapie bij een traag werkende schildklier.
  Waarom werkt het voor de een wel en voor de ander niet? Nieuw onderzoek lijkt het antwoord te geven.

 • Over genen en puzzelstukjes.
  ‘Naar schatting 60 procent van de variatie van de schildklierfunctie wordt door de genen bepaald.’ Dr. Marco Medici vertelt over de weg naar een gepersonaliseerde behandeling van schildklierziekten. 

 • En de laatste inzichten op het gebied van de oogziekte van Graves.
  Dr. Rachel Kalmann praat ons bij. ‘Het middel lijkt veelbelovend, maar wordt nog verder onderzocht’

 • Vaste rubrieken
  En daarnaast natuurlijk vaste rubrieken als : Kidz, Tips en Tricks, Columns, Feit of Fabel en de Stelliing.

De nieuwe Schild komt rond 23 september uit. Schild is het Magazine van Schildklier Organisatie Nederland - gratis voor donateurs - dat eens per kwartaal verschijnt. 

Donateurs

Donateurs van SON ontvangen 4x per jaar het magazine Schild. Het magazine verschijnt in maart, juni, september en december. Als je donateur wordt in de loop van het jaar, ontvang je de laatste twee magazines die zijn verschenen. Voor 2018 vragen wij een bijdrage van € 34,50, bij automatische incasso € 31,25.

Aanmelden kan als volgt:

Proefexemplaar Schild aanvragen

Bent u geinteresseerd? Stuur een e-mail aan info@schildklier.nl met uw verzoek en postadres en wij sturen u zo snel mogelijk het meest recente exemplaar toe. Telefonisch bestellen kan ook. Bel naar 085 - 489 12 36, van ma t/m vr 8.30 - 12.30 uur.

Nabestellen 

U kunt ook een 'Schild' nabestellen via bovenstaande contactgegevens. Geef aan welke publicatie u wilt hebben. De kosten zijn € 4,95.