zorgverzekering 2017

November is de maand van de nieuwe premies en zorgverzekeringspakketten. Overstappen van zorgverzekering kan tot 1 februari, mits je voor 1 januari hebt opgezegd.

De handige 1 minuut test: 'Word je beter van een andere zorgverzekering?', aangeboden door Patiëntenfederatie Nederland* kan je verder helpen. Een korte test die je snel inzicht geeft in je situatie: moet ik kijken of ik een andere verzekering nodig heb, of zit ik goed waar ik zit?

Aanvullende verzekering

Aanvullende pakketten veranderen ieder jaar. Kijk daarom met name goed wat je aanvullende verzekering nog vergoedt. Past dit nog bij je zorggebruik en wat je mogelijk het komend jaar verwacht? Weet dat er nu ook een zorgverzekeringskaart is voor aanvullende verzekeringen die je inzicht geeft in je verzekeringspakket! (zie in kader). 

Nieuw: zorgverzekeringskaart ook voor aanvullende verzekering

Zorgverzekeraars maken bij iedere polis een digitale zorgverzekeringskaart. Op die kaart geeft je verzekeraar uitleg over de inhoud en gevolgen van de keuze voor een polis. Via linken achterhaal je welke zorg wel en niet is verzekerd. Dit jaar is er ook een zorgverzekeringskaart voor de aanvullende verzekering. 

>> Ga naar zorgverzekeringskaartnl en kies je eigen zorgverzekeraar

De Patiëntenfederatie heeft een uitgebreid dossier rond zorgverzekeringen samengesteld:

  • Quiz: weet u voldoende over zorgverzekeringen om te kiezen?
  • Welke keuzes heeft u?
  • Niet alles wordt vergoed: lees hier wat u zelf moet betalen.
  • Gebruik onze tips en kies bewust.
  • Lees de veel gestelde vragen


De volgende organisaties bieden ook betrouwbare informatie en tips over zorgverzekeringen: 

Tip: 

Sommige zorgverzekeraars vergoeden de jaarlijkse contributie. Op de website poliswijzer.nl staat een overzicht vergoedingen. Als eis kan gesteld worden dat SON aangesloten is bij Patiëntenfederatie of Ieder(in). SON is lid van Patiëntenfederatie Nederland.

 

*SON is lid van Patiëntenfederatie Nederland.