In de nieuwe Schild van december leest u onder meer het volgende:

Wat als je schildklierkanker is uitgezaaid?
Hein van Buuren: ‘Als je kanker hebt, weet je dat je aan de verkeerde kant van de streep staat. Maar ik sta wel heel erg aan de verkeerde kant.’  

Wat hebben rotte-eierenlucht, knoflook en schildklierhormoon gemeen?
Meer dan je denkt. Je leest het in Uitgelicht. 

Ongewenste wijziging van medicijnen?
Samen met elf andere patiëntenorganisaties maakt SON zich op voor een sterke lobby. ‘We voeren overleg met het ministerie en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.’  

Hoe overleef je de slok in quarantaine?
Marika en Eline delen hun ervaringen. Over in de hoek staan, eenzaamheid, stokken met geigertellers, snoepjes en intercoms. 

SON steeds vaker betrokken bij onderzoek: ‘We stellen de kwaliteit van leven centraal’.

Het onderzoeksrapport naar het Thyrax-tekort van de Inspectie voor de Gezondheidszorg is eindelijk openbaar.
Wat ging er mis? Verrassend veel. 

Vaste rubrieken

En daarnaast natuurlijk vaste rubrieken als : Kidz, Tips & Tricks, In je recht, Columns en Stelling.

 

Schild is het Magazine van Schildklier Organisatie Nederland - gratis voor donateurs - dat eens per kwartaal verschijnt. 

Donateurs

Donateurs van SON ontvangen 4x per jaar het magazine Schild. Het magazine verschijnt in maart, juni, september en december. Als je donateur wordt in de loop van het jaar, ontvang je de laatste twee magazines die zijn verschenen. Voor 2018 vragen wij een bijdrage van € 34,50, bij automatische incasso € 31,25.

Aanmelden kan als volgt:

Proefexemplaar Schild aanvragen

Bent u geinteresseerd? Stuur een e-mail aan info@schildklier.nl met uw verzoek en postadres en wij sturen u zo snel mogelijk het meest recente exemplaar toe. Telefonisch bestellen kan ook. Bel naar 085 - 489 12 36, van ma t/m vr 8.30 - 12.30 uur.

Nabestellen 

U kunt ook een 'Schild' nabestellen via bovenstaande contactgegevens. Geef aan welke publicatie u wilt hebben. De kosten zijn € 4,95.