Schild Magazine

In de Schild van maart leest u onder meer het volgende:

Jong en net moeder? Ach, moe zijn hoort er bij! 
Floor Duijnham kreeg een trage schildklier na haar zwangerschap. Ze vertelt in Aan het woord over haar worsteling met een druk gezin, werk en onverklaarbare vermoeidheid.  

Samen beslissen. Jannie Oskam schreef er een boek over: Zo gaan we het doen! 
In Interview vertelt ze wat samen beslissen is en hoe je dat het beste doet. ‘Het is een wisselwerking waarin arts en patiënt naar elkaar toegroeien’.


Schildklierverpleegkundigen

Misschien heb je er al eens van gehoord? Misschien ook niet? In Praktisch alles over hun werk en toegevoegde waarde voor de patiënt. ‘Wij hebben meer tijd voor de patiënt en zijn vragen.’

‘Uw bloedwaarden zijn goed, u kunt geen klachten hebben’ is niet het einde van de behandeling
Optimaal instellen luistert nauw. Lees hoe je zelf dat proces kunt verbeteren en versnellen?  

Voor elke controle laat je bloed prikken
Maar hoe toveren ze uit die buisjes bloed nu een betrouwbare waarde op het scherm van je arts? Wij namen een kijkje achter de schermen van de afdeling klinische chemie van het AMC in Amsterdam. Je ziet en leest het in Reportage. 

‘Deze dosering kunt u niet slikken, want die sterkte bestaat niet.'
Klopt dat? Je leest het in Feit of Fabel.  

Vaste rubrieken

En daarnaast natuurlijk vaste rubrieken als : Kidz, Tips & Tricks, In je recht, Columns en Stelling.

 

Schild is het Magazine van Schildklier Organisatie Nederland - gratis voor donateurs - dat eens per kwartaal verschijnt. 

Donateurs

Donateurs van SON ontvangen 4x per jaar het magazine Schild. Het magazine verschijnt in maart, juni, september en december. Als je donateur wordt in de loop van het jaar, ontvang je de laatste twee magazines die zijn verschenen. In 2017 bedraagt de donatie € 34,00. Bij automatische incasso betaal je slechts € 30,75.

Aanmelden kan als volgt:

Proefexemplaar Schild aanvragen

Bent u geinteresseerd? Stuur een e-mail aan info@schildklier.nl met uw verzoek en postadres en wij sturen u zo snel mogelijk het meest recente exemplaar toe. Telefonisch bestellen kan ook. Bel naar 085 - 489 12 36, van ma t/m vr 8.30 - 12.30 uur.

Nabestellen 

U kunt ook een 'Schild' nabestellen via bovenstaande contactgegevens. Geef aan welke publicatie u wilt hebben. De kosten zijn € 4,95.