Tegen het einde van juni, mooi op tijd voor de vakantie, valt het 2e kwartaalnummer 2018 van ons magazine Schild al weer in de bus.

In de nieuwe Schild kunt u, naast de vaste rubrieken, onder meer lezen over:

 • Ziekte van Graves, de slok en een jong kind?
  Daphne Gäde vertelt over de impact van deze ziekte op haar leven: ‘Het blijft moeilijk te accepteren dat mijn leven zo klein is geworden.’

 • 'Een juiste instelling op schildkliermedicatie luistert nauw.’
  Prof. Robin Peeters legt uit dat iedereen zijn eigen optimale schildklierwaarden heeft. En hoe moeilijk het is die te vinden.

 • Een jaar na het Thyrax-tekort zijn er nog steeds veel slachtoffers zoekende naar een juiste instelling.
  Hans en Trudy vertellen hun verhaal. ‘Ik dacht dat het bijwerkingen waren van mijn medicijnen.’

 • Toegang tot je eigen gezondheidsgegevens.
  Dat kan in een persoonlijke gezondheidsomgeving,in de vorm van een app of op een website. Maar hoe weet je nu of dat veilig is? Binnenkort is er het MedMij-vinkje. Ties Aben van Patiëntenfederatie Nederland vertelt daar meer over.  

 • Mannen met schildklierkanker kunnen vóór hun behandeling met radioactief jodium hun zaad laten invriezen.

  Maar welk effect heeft de behandeling op de vruchtbaarheid van mannen? Marloes Nies, dr. Anouk van der Horst-Schrivers en prof. dr. Thera Links vertellen er meer over. 

 • Jodiuminname irrelevant na de slok of verwijdering van schildklier. Feit of fabel? 

Vaste rubrieken

En daarnaast natuurlijk vaste rubrieken als : Kidz, Tips & Tricks, In je recht, Columns en Stelling.

Cadeautje SON

Donateurs ontvangen bij het juninummer de folder 'Optimaal instellen luistert nauw'. Een folder boordevol belangrijke informatie, een stappenplan en tips om jouw optimale instelling op schildkliermedicatie te vinden. Deze folder kunt u eventueel meenemen naar uw huisarts.

N.B. De informatie in de folder staat ook op de website bij de Week van de Schildklier.


Schild is het Magazine van Schildklier Organisatie Nederland - gratis voor donateurs - dat eens per kwartaal verschijnt. 

Donateurs

Donateurs van SON ontvangen 4x per jaar het magazine Schild. Het magazine verschijnt in maart, juni, september en december. Als je donateur wordt in de loop van het jaar, ontvang je de laatste twee magazines die zijn verschenen. Voor 2018 vragen wij een bijdrage van € 34,50, bij automatische incasso € 31,25.

Aanmelden kan als volgt:

Proefexemplaar Schild aanvragen

Bent u geinteresseerd? Stuur een e-mail aan info@schildklier.nl met uw verzoek en postadres en wij sturen u zo snel mogelijk het meest recente exemplaar toe. Telefonisch bestellen kan ook. Bel naar 085 - 489 12 36, van ma t/m vr 8.30 - 12.30 uur.

Nabestellen 

U kunt ook een 'Schild' nabestellen via bovenstaande contactgegevens. Geef aan welke publicatie u wilt hebben. De kosten zijn € 4,95.