Boek 'Mijn schildklier werkt niet goed. En nu?' geactualiseerd - keywords

Dr. Jan Willem Elte en prof. dr. Robin Peeters verzorgden de update van de 4e druk van het zeer gewaardeerde boek 'Mijn schildklier werkt niet goed. En nu?' 

Dankzij de verbeterde laboratoriumdiagnostiek is de kennis over de schildklier in de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. Het boek zet helder uiteen wat de werking en de functie van de schildklier is. Daarnaast komen diagnostiek en de verschillende aandoeningen en therapieen uitgebreid aan de orde. Ook schildklier en zwangerschap wordt toegelicht.

Over de schildklier ...

Schildklierafwijkingen komen vaak voor, in Nederland lijden er waarschijnlijk 700.000 mensen aan. Hoewel leeftijd bij sommige schildklieraandoeningen wel een rol speelt, komen schildklierafwijkingen op alle leeftijden voor, bij vrouwen viermaal zo vaak als bij mannen. Omdat schildklierafwijkingen in verschillende vormen voorkomen, bestaat er ook een grote verscheidenheid aan klachten, die bovendien niet altijd gemakkelijk worden herkend. Sommige van deze klachten zijn algemeen van aard en kunnen verward worden met andere aandoeningen, die zelfs psychisch van aard kunnen zijn. 

Over de auteurs ...

Dr. Elte is internist-endocrinoloog en was tot voor kort werkzaam in het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Prof. Peeters is internist-endocrinoloog en hoofd van het Erasmus MC Academisch centrum voor Schildklierziekten en lid van de Medisch-wetenschappelijke adviesraad (MAR) van SON. 

Bestellen

Donateurs betalen €17,95; niet-donateurs €19,95 (prijzen inclusief verzendkosten).

Je kunt het boek bestellen door een e-mail te sturen naar info@schildklier.nl, o.v.v. 'Mijn schildklier werkt niet goed' en je adres. Je kunt ook telefonisch bestellen; bel 085 - 489 12 36, ma t/m vr 8.30 - 12.30 uur.