Van 15 tot en met 21 mei a.s. wordt de jaarlijkse Week van de Schildklier (#WvdS2017) gehouden. Veel mensen met een schildklieraandoening ervaren een verminderde kwaliteit van leven. Daarom staat dit jaar het thema ‘Je bent meer dan je schildklieraandoening!’ centraal. SON heeft de (ervarings)kennis en praktische handvatten, opgebouwd in 30 jaar, gebundeld rond vijf thema’s die belangrijk zijn in het dagelijks leven. We hopen dat de informatie en tips die we de komende weken plaatsen u kunnen helpen de kwaliteit van uw leven weer te verhogen. 

Een overzicht van alle landelijke bijeenkomsten en activiteiten voor de Week van de Schildklier kunt u vinden in de Agenda.  

Je bent meer dan je schildklieraandoening!

 

Jij en je omgeving
Zorg en behandeling
School, studie en werk

voeding
Week van de schildlier 2017
bewegen

 

Kwaliteit van leven is meer dan 'goede zorg'

Een goede kwaliteit van leven wordt niet alleen bepaald door een goede behandeling van je schildklieraandoening. Er zijn meer onderwerpen die een rol spelen. Bovendien hebben velen van ons, ook met de juiste medicatie, toch nog last van zgn. 'restklachten.'. SON is er van overtuigd dat met de nodige (ervarings)kennis veel mensen de kwaliteit van hun leven 'ergens' nog een slag kunnen verbeteren.

Denk aan: Hoe om te gaan met vermoeidheid? Hoe zorgen voor meer begrip bij je omgeving of op je werk? Tips hoe je zelf kunt bijdragen aan een optimale behandeling en hoe om te gaan met het switchen van medicatiemerk. Welke regelingen kunnen je helpen om school, studie of werk haalbaar te maken? Kennis over de relatie tussen schildklier en voeding. De rol van blijven bewegen, ook als je eigenlijk geen energie hebt.